piątek, 13 marca 2020

Gofry z cheddarem, rukolą, szynką parmeńską, jajkiem i awokado

Hejcia kochani! Jak tam wasza niedziela? Bo u mnie nawet słonko wychodzi. Może się dzisiaj gdzieś wybierzemy na wycieczkę? Ale teraz mam dla Was idealny pomysł na wytrawne śniadanko. Bo jak wiecie gofry nie muszą być tylko słodkie. Idealną propozycją na takie śniadanie są gofry z rukolą, szynką parmeńską, jajkiem i awokado. Mówię Wam niebo w gębie :) Koniecznie spróbujcie. Przepis na gofry wytrawne znajdziecie tutaj.


Czas przygotowania: 10 minut
Czas przyrządzania: 40 minut
Całkowity czas przygotowania: 50 minut

Ilość porcji: 10 gofrów

Składniki:
10 gofrów wytrawnych z cheddarem
serek śmietankowy
4-5 jajek ugotowanych
10 plasterków szynki parmeńskiej
awokado
rukola
sól, pieprz


Upieczone gofry posmaruj lekko serkiem śmietankowym, posyp rukolą, następnie połóż plasterek szynki parmeńskiej, jajko pokrojone w plasterki i kilka plasterków awokado. Całość posyp solą i pieprzem. Podawaj od razu.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz