czwartek, 12 marca 2020

Pasta jajeczno-brokułowa

Kanapki nie muszą być nudne. Dzisiejsza propozycja na śniadanie to grahamka z pastą z brokuła, jajka i szczypiorku, która dostarcza pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych oraz sporych ilości błonnika pokarmowego. Wyszło bardzo pysznie 🙂 Spróbujcie sami 🙂


Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 320 g pasty

Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
250 g ugotowanego brokuła
2 łyżki majonezu
łyżka musztardy rosyjskiej
szczypta czarnego pieprzu
szczypta soli

Dodatki:
łyżka posiekanego szczypiorku
kiełki rzodkiewki


Ugotowanego w osolonej wodzie i wystudzonego brokuła podziel na małe różyczki, a następnie drobno posiekaj, albo zetrzyj na tarce na grubych oczkach.. Jajka ugotuj i obierz ze skorupki, przełóż do miski i rozdrobnij za pomocą widelca, albo zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Musztardę rozmieszaj z majonezem, a następnie dodaj do pozostałych składników. Przypraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Podawaj na kanapce posypane szczypiorkiem, albo kiełkami rzodkiewki 🙂


Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz