poniedziałek, 2 marca 2020

Wytrawne gofry z cheddarem - podstawowy przepis

Szukasz alternatywy dla klasycznych kanapek przygotowywanych z pieczywa? Mam dla Was pomysł idealny. Gofry, ale w wersji wytrawnej, bo gofry wcale nie muszą być słodkie. W wersji słonej z dodatkiem szynki parmeńskiej, jajka czy też warzyw stanowią genialne połączenie i bardzo smaczne śniadanie. Dzisiaj mam dla Was podstawowy przepis na wytrawne gofry. A co dacie na wierzch to już tylko wasza inwencja kulinarna :)


Czas przygotowania: 5 minut
Czas odpoczywania ciasta: 15 minut
Czas przyrządzania: 20 minut
Całkowity czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: ok. 10 gofrów

Składniki:
1 szkl. mąki
3/4 szkl. mleka
jajko
2 łyżki oliwy
1/2 szkl. tartego sera cheddar
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Do misko dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Ciasto odstaw na 15 minut, aby odpoczęło. Piecz gofry w gofrownicy ok. 4 minut. Podawaj od razu z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz