Sałatka z pomidorkami podawana w towarzystwie gorgonzoli z lekkim sosem, to pyszne, nieskomplikowane danie, które uwodzi
bogactwem swojego smaku. Całość świetnie komponuje się z gorgonzolą. Jest to idealna sałatka na podwieczorek / kolację. U mnie podana z grillowaną mini kiełbaską oraz kanapkami (w tym jedna z guacamole <- przepis znajdziecie tutaj). A teraz zapraszam wszystkich do spróbowania pysznej sałatki :) P.S. U mnie na zdjęciach nie zobaczycie cebuli, bo zapomniałam 😅 Ale smakowała równie dobrze 😄
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
garść sałaty rzymskiej
garść rukoli
1 pomidor malinowy (5-6 pomidorków koktajlowych)
20 g sera gorgonzola
1/8 czerwonej cebuli
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Myjemy rukolę i sałatę. Układamy je na talerzu. Pomidora myjemy i kroimy na mniejsze kawałeczki (jeśli mamy pomidorki koktajlowe wystarczy przekroić na pół), cebulę kroimy na piórka, natomiast gorgonzolę w kwadraciki i dodajemy wszystko do sałatki. Całość polewamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym i przyprawiamy wedle uznania (u mnie sól i pieprz).
Smacznego!
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz