czwartek, 1 kwietnia 2021

Pieczona owsianka bananowo-szpinakowa

Dzień doberek kochani! Dzisiaj kolejna odsłona pieczonej owsianki. Jest to świetna alternatywa dla zwykłej owsianki, którą bardzo polubiłam i która na pewno pojawi się jeszcze w wielu odsłonach. Pieczona owsianka najlepiej sprawdzi się na śniadanie w weekend lub w ciągu tygodnia na kolacje. Można ją również podać jako deser. Pieczona owsianka bananowo szpinakowa to prosty i zdrowy przepis na pyszne śniadanie.


Czas przygotowania: 5 minut
Czas przyrządzaniaok. 12-15 minut
Całkowity czas przygotowania: ok. 20 minut

Ilość porcji: 1

Składniki:
banan
4 łyżki płatków owsianych
4 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
garść świeżych liści szpinaku
kilka mrożonych malin
łyżka miodu/syropu z agawy


Banana i szpinak blendujemy, dodajemy płatki, mleko, proszek oraz maliny (kilka zostawiamy do posypania na wierzchu) i dokładnie wszystko mieszamy. Tak przygotowaną owsiankę przekładamy do małej kokilki. Obsypujemy kilkoma malinami. Owsiankę wkładamy do rozgrzanego do 190 st C. piekarnika na ok. 12-15 minut. 

Smacznego! 😊😊

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz