Dzień doberek kochani! Dzisiaj mam dla Was niebanalne kotlety z brokuła i kukurydzy. Gwarantuję Wam, że zasmakują nawet zagorzałym miłośnikom mięsa! Kotleciki te są łatwe do zrobienia i stanowią fajną alternatywę dla zwyczajnych gotowanych różyczek brokułu. Wystarczy połączyć kilka składników, uformować zgrabne kotlety, usmażyć i tyle. Więc przedstawiam Wam mój kolejny pomysł na zdrowy i kolorowy obiad. Idealny również do zabrania na wynos!
Czas przygotowania: ok. 5 minut
Czas przyrządzania: ok. 15 minut
Całkowity czas przygotowania: ok. 20 minut
Ilość porcji: 2-3
Składniki:
400 g brokuła
140 g kukurydzy z puszki
100 g mozzarelli tartej
1/2 cebuli
1 jajko
3 łyżki mąki
1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego
szczypta oregano
sól, pieprz do smaku
Brokuła gotujemy przez 4-5 minut. Ostudzonego kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Smażymy na po ok. 3-4 minuty z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz