czwartek, 4 marca 2021

Kotlety brokułowo-kukurydziane

Dzień doberek kochani! Dzisiaj mam dla Was niebanalne kotlety z brokuła i kukurydzy. Gwarantuję Wam, że zasmakują nawet zagorzałym miłośnikom mięsa! Kotleciki te są łatwe do zrobienia i stanowią fajną alternatywę dla zwyczajnych gotowanych różyczek brokułu. Wystarczy połączyć kilka składników, uformować zgrabne kotlety, usmażyć i tyle. Więc przedstawiam Wam mój kolejny pomysł na zdrowy i kolorowy obiad. Idealny również do zabrania na wynos!


Czas przygotowania: ok. 5 minut
Czas przyrządzania: ok. 15 minut
Całkowity czas przygotowania: ok. 20 minut

Ilość porcji: 2-3

Składniki:
400 g brokuła
140 g kukurydzy z puszki
100 g mozzarelli tartej
1/2 cebuli
1 jajko
3 łyżki mąki
1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego
szczypta oregano
sól, pieprz do smaku


Brokuła gotujemy przez 4-5 minut. Ostudzonego kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Smażymy na po ok. 3-4 minuty z każdej strony.

Smacznego! 😊😊

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz