Dzień doberek kochani! Dzisiaj mam dla Was pyszne grzanki ze szpinakiem i pomidorkami. Im prościej i mniej składników w tym wypadku tym lepiej :) Za to zdrowe i sycąc. Warto je zjeść, gdy przed nami dzień pełen wyzwań, na pewno dodadzą nam energii na długie godziny :) polecam zarówno na sycące śniadanko, jak i przepyszną kolację.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 1-2
Składniki:
3 kromki pieczywa
4 garście szpinaku świeżego
1-2 ząbki czosnku
1 większy pomidor lub 2 mniejsze
parmezan w płatkach
sól, pieprz do smaku
szczypta przyprawy suszone pomidory-czosnek-bazylia
Szpinak podsmażamy na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku. Na pieczywo kładziemy szpinak, na szpinak plastry pomidorów. Tak przygotowane zapiekanki wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika lub układamy na suchej patelni i na najmniejszym możliwym ogniu "podpiekamy" pod przykryciem kilka minut. Na koniec posypujemy płatkami parmezanu i przyprawą z suszonymi pomidorami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz