Dzień doberek kochani! Dzisiaj mam dla Was pyszne zapiekanki z gruszką, mozzarellą, gorgonzolą i orzechami. Do tego miód i sos balsamiczny i mamy pyszną przekąskę na śniadanie, na drugie śniadanie lub kolację. Na ciepło i chrupiąco. Z pewnością taki zestaw będzie też smakować na mini kanapeczki na piątkową lub sobotnią imprezę. Kto chętny wypróbować takie połączenie smaków?
Czas przygotowania: 5 minut
Czas przyrządzania: ok. 15 minut
Całkowity czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
2 kromki ciemnego pieczywa
ser gorgonzola
ser mozzarella w kostce
2 łyżki orzechów pekan
1 łyżka miodu
1/2 gruszki
rukola
sos balsamiczny
Kromki zgrillować na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym. Orzechy zrumienić na suchej patelni. Gruszkę pokroić w 1cm plastry, wyciąć gniazda nasienne i zgrillować na patelni grillowej/grillu elektrycznym, ewentualnie w piekarniku. Na połówkach bułki ułożyć rukolę, kawałki serów, gruszki oraz orzechy. Polać sosem balsamicznym i miodem (mi osobiście zabrakło sosu i użyłam octu balsamicznego do skropienia, ale też było pyszne, choć szczerze polecam sos- ma lepszą konsystencję).
Smacznego!
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz