poniedziałek, 10 sierpnia 2020

Smażone papryczki padron

Dzień doberek kochani! Dzisiaj zapraszam Was na smażone papryczki padron. Są doskonałe jako przystawka, dodatek do obiadu lub pogryzania przy kieliszku wina. Papryczki padrón to ulubione tapas Hiszpanów. Usmażone papryczki padrón je się, chwytając za ogonki. Więc jak widzicie czasem nie wiele potrzeba, aby przenieść się na chwilę do cieplejszego kraju 😁


Czas przygotowania: 5-10 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:
200 g papryczek padron
sól
oliwa


Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażyć papryczki aż zaczną strzelać i pojawią się na nich charakterystyczne bąble. Na koniec posypać solą. Przełożyć wszystko na talerz i zajadać się pysznymi papryczkami!

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz