Dzień doberek kochani! Dzisiaj serwuję hot dogi z pysznym serem halloumi. Takie hot dogi są dość sycące, więc mogą być serwowane zarówno na obiad, jak i kolację. Natomiast zastąpienie parówek serem halloumi to strzał w dziesiątkę. Do tego papryka, pomidorek, sałata, ketchup oraz majonez i pyszne jedzonko gotowe.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przyrządzania: ok. 15 minut
Całkowity czas przygotowania: ok. 25 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 bułki małe
225 g sera halloumi
1/2 papryki żółtej
1 cebula czerwona
pomidor
4 liście sałaty rzymskiej
4 łyżeczki majonezu
4 łyżeczki ketchupu
Ser halloumi pokrój na 4 plasterki, połóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar płynu. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Paprykę pokrój na paski, cebulę w piórka, a pomidorów w plasterki. Na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym usmaż plastry sera. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony, aż halloumi ładnie się przyrumieni. Bułki natnij i włóż do piekarnika na 3-4 minuty. Wyjmij. Ciepłe posmaruj w środku majonezem wymieszanym z ketchupem. Do środka włóż plasterek halloumi i porcję warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz