środa, 15 lipca 2020

Bajgiel z szynką parmeńską i czerwonym pesto

Dzień doberek kochani! Mam dla Was przepis na pyszne bajgle, czyli puszyste, okrągłe bułeczki w kształcie oponek. Bajgle serwowane są w towarzystwie różnych dodatków. Najbardziej znane zestawienia to kremowy serek, wędzony łosoś i koperek oraz bekon, jajko sadzone i żółty ser. Ale możliwości jest dużo więcej, ponieważ bajgle smakują świetnie w towarzystwie różnorodnych wędlin, serów oraz warzyw. Ja dzisiaj mam dla Was propozycję na bajgla z szynką parmeńską i czerwonym pesto :) kto chętny spróbować?


Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 1

Składniki:
2 bajgle
2 łyżeczki majonezu
2 garści roszponki
4 plasterki szynki parmeńskiej
1 pomidor lub 3-4 pomidorki koktajlowe
2 łyżki pesto z czerwonych warzyw (domowego lub ze słoiczka)

Bajgle przekroić na pół. Dolne połowy posmarować majonezem. Następnie ułożyć kolejno roszponkę, plastry szynki parmeńskiej oraz plastry pomidora. Zwieńczyć czerwonym pesto i zamknąć kanapkę. Domowe pesto można również zastąpić gotowym pesto ze słoiczka (osobiście polecam pesta z Lidla).

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz