Dzień doberek kochani. Na śniadanko mam dzisiaj dla was przepis na przepyszny i lekki twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Najlepszy sposób wykorzystania świeżych warzyw i przemycenie ich do naszej codziennej diety. Jest to idealny dodatek do pieczywa na lekkie śniadanie.
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 2 duże porcje
Składniki:
250 g sera białego twarogowego półtłustego
70 g rzodkiewek
10 g szczypiorku lub zielonej cebulki
1 i 1/2 łyżki śmietany 18%
1/4 łyżeczki soli
Z rzodkiewek odkroić końcówki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać twaróg rozgnieść widelcem, a następnie wymieszać ze śmietaną i solą na w miarę gładką masę wmieszać szczypiorek i rzodkiewkę. Najlepiej podawać z pieczywem.
Smacznego!
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz