Dzień doberek kochani! Mam dla Was najprostszy chyba i najszybszy wypiek z ciasta francuskiego. Pyszne cynamonki. Idealnie nadadzą się, gdy goście niespodziewanie pojawią się u Was w drzwiach, ponieważ mogę Wam zagwarantować, że zdążycie je podać do herbaty. Jednak jest jeden warunek, że macie w lodówce gotowe ciasto francuskie. Więc pamiętajcie, że pyszne cynamonki polecają się nie tylko od święta.
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Całkowity czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: ok. 20 szt.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
łyżka cynamonu
1 łyżka cukru trzcinowego
Ciasto wyłóż na blat. Wysyp na nie cukier i cynamon. Suchymi palcami rozprowadź mieszankę po całej powierzchni. Zwijaj ciasno ciasto zaczynając od krótszego boku. Krój w plasterki grubości około 1 cm i układaj na papierze zachowując minimum 2 cm odległości. Piecz 15 minut do zarumienienia.
Smacznego!
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz