sobota, 4 kwietnia 2020

Zimowa mizeria z rzodkiewki

Ogórki zimową porą nie smakują tak jak te kupowane w pełni lata. Mizeria z rzodkiewki zaś cieszy podniebienie przez cały rok. Warto się do niej przekonać i dodać ją do niedzielnego obiadu.


Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 1 miseczka

Składniki:
1-2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka szczypiorku lub szczypior od cebuli dymki
150 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz


Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Szczypiorek myjemy i rozdrabniamy. W miseczce łączymy rzodkiewkę, szczypiorek i jogurt. Doprawiamy całość solą i pieprzem, schładzamy surówkę przed podaniem.

Smacznego kochani!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz