Dzień doberek kochani! Lubicie proste i szybkie połączenia? Bo mam dzisiaj dla Was patelnię pełną smaku. Ziemniaki z chorizo i papryką. Mało składników, niewiele pracy, ale dużo smaku. Jest bardzo pożywne i jest to idealny sposób na wykorzystanie ziemniaków ugotowanych poprzedniego dnia. Świetnie smakują podane z gęstym naturalnym jogurtem. Zapraszam kochani do spróbowania :)
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przyrządzania: 45 minut
Całkowity czas przygotowania: 55 minut
Ilość porcji: 2-3
Składniki:
350 g ziemniaków
80 g chorizo
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
1/2 cebuli czerwonej
ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
2 łyżki posiekanej kolendry
pieprz do smaku
Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, ugotuj, odcedź. Jeśli masz z dnia poprzedniego pomiń ten krok. Papryki pokrój w paski, cebulę w piórka, a chorizo na plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj chorizo, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż przez około 4 minuty. Wrzuć paprykę, podduś przez ok. 5 minut. Dodaj ziemniaki (możesz dodać w większych kawałkach, albo pokroić je np. w talarki). Podgrzewaj jeszcze przez ok. 3-4 minuty na większej mocy palnika. Wrzuć kolendrę i przypraw pieprzem. Podawaj od razu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz