Po prostu uwielbiam kanapki na śniadanie i nie tylko. Zwłaszcza gdy są one tak bogate w smaku. Takie kanapki z roladkami z cukinii z burakiem i z kozim serem pomogą wam dobrze i smacznie się odżywiać. To wszystko stanowi wspaniałą bazę dla kontrastującego smaku koziego, słonego sera. Nawiasem mówiąc, nie mniej smacznie będzie z nietłustym serem feta, z miękką bryndzą lub z pleśniowymi serami. To jak kto się skusi na takie kanapeczki?
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2 kromki
Składniki:
2 kromki chleba
masło
1/2 cukinii
25 g koziego sera
1 mały ugotowany burak
kilka sztuk orzechów włoskich
garść roszponki
garść szczypiorku
Buraka pokrój w cienkie „zapałki”. Orzechy upraż na suchej rozgrzanej patelni. Cukinię pokrój wzdłuż na 8 cienkich plastrów, rozłóż je na blasze i oprósz odrobiną soli. Po kilku minutach osusz plastry cukinii papierowym ręcznikiem. Na plastry cukinii nałóż porcję roszponki, buraka, pokruszonego sera oraz orzechów. Zwiń wszystkie w roladki i odłóż. Kromki pieczywa posmaruj margaryną, następnie na każdej z nich ułóż po cztery przygotowane roladki. Wierzch kanapek udekoruj szczypiorkiem i podawaj.
Smacznego!
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz