czwartek, 26 marca 2020

Wegańskie babeczki bananowe

Hejcia kochani! Dziś mam dla Was przepis inspirowany muffinami. Puszyste, lekko wilgotne, babeczki bananowe. Mój wariant to przepis na proste wegańskie muffinki bananowe. Do przygotowania babeczek najlepiej wykorzystać mocno dojrzałe banany. Wyszły naprawdę mega smaczne.


Czas przygotowania: 15 minut
Czas przyrządzania: 25 minut
Całkowity czas przygotowania: ok. 40 minut

Ilość porcji: 6 babeczek

Składniki:
2 dojrzałe banany
50 ml oleju
25 ml syropu daktylowego
1 łyżka masła orzechowego
3/4 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli


Do miski przełożyć banany i rozgnieść widelcem. Dodać olej, syrop daktylowy i masło orzechowe. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremek na babeczki. Piec w temperaturze 180 st.C. przez 25 minut.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz