Hejcia kochani! W związku, że zbliża się weekend to możemy sobie pozwolić na śniadaniowe szaleństwo, więc przepis na te croissanty sprawdzi się idealnie. Bo croissanty z masłem i konfiturą to klasyk, który pewnie nie jednej osobie się znudził. A pomysł na świeże croissanty posmarowane serkiem śmietankowym, do tego pyszna kiełbaska chorizo, dodająca świeżości rukola i idealnie usmażone jajko na tłuszczu, który wytopił się z chorizo to jest po prostu hit. Mówię Wam to jest mega pyszne. Musicie spróbować.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
2 croissanty
serek śmietankowy
2 jajka
kilka plasterków chorizo
rukola
Croissanty rozkrój wzdłuż. Posmaruj dolną część serkiem. Plasterki chorizo ułóż na patelni. Smaż bez dodatkowego tłuszczu przez kilka minut z dwóch stron. Zdejmij z patelni pozostawiając na niej tłuszcz. Ułóż chorizo na croissancie. Przykryj warstwą rukoli. Usmaż jajko sadzone na tłuszczu z chorizo. Ułóż na croissancie. Przykryj drugą częścią croissanta. Jedz póki ciepłe.
Smacznego kochani!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz