piątek, 27 marca 2020

Croissant z chorizo, rukolą i jajkiem sadzonym

Hejcia kochani! W związku, że zbliża się weekend to możemy sobie pozwolić na śniadaniowe szaleństwo, więc przepis na te croissanty sprawdzi się idealnie. Bo croissanty z masłem i konfiturą to klasyk, który pewnie nie jednej osobie się znudził. A pomysł na świeże croissanty posmarowane serkiem śmietankowym, do tego pyszna kiełbaska chorizo, dodająca świeżości rukola i idealnie usmażone jajko na tłuszczu, który wytopił się z chorizo to jest po prostu hit. Mówię Wam to jest mega pyszne. Musicie spróbować.


Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:
2 croissanty
serek śmietankowy
2 jajka
kilka plasterków chorizo
rukola


Croissanty rozkrój wzdłuż. Posmaruj dolną część serkiem. Plasterki chorizo ułóż na patelni. Smaż bez dodatkowego tłuszczu przez kilka minut z dwóch stron. Zdejmij z patelni pozostawiając na niej tłuszcz. Ułóż chorizo na croissancie. Przykryj warstwą rukoli. Usmaż jajko sadzone na tłuszczu z chorizo. Ułóż na croissancie. Przykryj drugą częścią croissanta. Jedz póki ciepłe. 

Smacznego kochani!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz