Witajcie! Dzisiaj na śniadanie proponuje szybkie tosty z bekonem i jajkiem. Te tosty to przepyszny, choć kaloryczny, posiłek, który syci na długie godziny 🔥 A wy lubicie tosty? Dajcie znać w komentarzu z czymś najchętniej je przygotowujecie? Miłego dnia kochani! ❤
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2 kromki
Składniki:
4 kromki pieczywa tostowego
2 garści roszponki/rukoli/2 liście sałaty
2 jajka
2 plastry boczku wędzonego
awokado
sól, pieprz
masło
Na patelni rozpuść odrobinę masła. Wbij jajka, dopraw solą i pieprzem. Gdy jajko ładnie się zetnie ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na tej samej patelni usmaż boczek. W między czasie w tosterze bądź grillu elektrycznym podpiecz kromki chleba tostowego. Układaj kolejno: podpieczoną kromkę na nią roszponkę/rukolę/sałatę, boczek, jajko, kilka plastrów awokado i kromkę. Tak przygotowane tosty podawaj od razu.
Smacznego kochani!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz