Dzień doberek 😊 Co powiecie na pysznie kokosowy jogurt na drugie śniadanie? 😋 Do tego przepyszny mus, który otrzymujemy przez połączenie banana, kakao i awokado. Choć jeśli nie macie awokado, to sam banan również będzie idealny. Sam smak awokado nie jest wyczuwalny w tym musie, bardziej jest to dodatek dla zdrowia, żeby zaopatrzyć się w dodatkową dawkę Omega 3. Plusem tego jogurciku z musem jest to, że można przygotować go wieczorem, więc rano szykując się do pracy, szkoły, na uczelnię zaoszczędzimy chwilę czasu. Zdecydowanie polecam jako zdrową przekąskę.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2
Składniki na kokosową masę :
2 jogurty kokosowe (do kupienia w Lidlu)
2 łyżeczki cukru pudru/erytrolu
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Składniki na masę czekoladową:
2 małe banany
1/2 (ok. 80 g) awokado
3 łyżeczki kakao
łyżka cukru pudru/erytrolu
Dodatkowo:
wiórki / płatki kokosowe
Wszystkie składniki na kokosową masę mieszamy i przekładamy do słoiczków.
Składniki na masę czekoladową przekładamy do miseczki. Wszystko miksujemy na gładką masę i przekładamy na kokosową warstwę jogurtową. Posypujemy wiórkami/płatkami kokosowymi i opcjonalnie kakao.
Ilość porcji: 2
Składniki na kokosową masę :
2 jogurty kokosowe (do kupienia w Lidlu)
2 łyżeczki cukru pudru/erytrolu
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Składniki na masę czekoladową:
2 małe banany
1/2 (ok. 80 g) awokado
3 łyżeczki kakao
łyżka cukru pudru/erytrolu
Dodatkowo:
wiórki / płatki kokosowe
Wszystkie składniki na kokosową masę mieszamy i przekładamy do słoiczków.
Składniki na masę czekoladową przekładamy do miseczki. Wszystko miksujemy na gładką masę i przekładamy na kokosową warstwę jogurtową. Posypujemy wiórkami/płatkami kokosowymi i opcjonalnie kakao.
Smacznego!
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz