Hejcia! Nadszedł czas na pierwszą,
walentynkową propozycje. Bo jeśli szukacie pomysłu na śniadanie
walentynkowe to mam dla Was idealny przepis. Tosty serduszka. Więc wstań
pół godziny wcześniej, zanim twoja druga połówka zdąży się obudzić.
Przygotuj chleb tostowy, jajka oraz masło i po cichutku przygotuj to
pyszne śniadanie. Uśmiech na twarzy twojej drugiej połówki gwarantowany!
Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Całkowity czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2 kromki
Składniki:
2 kromki chleba tostowego
4 jajka przepiórcze / 2 małe jajka (s)
sól
szczypiorek
masło
oliwa z oliwek
Z
chleba tostowego wykrój za pomocą wykrawaczki serduszka. Na patelni z
odrobiną oliwy podsmaż chlebek z jednaj strony na złoto. Obróć tosty na
drugą stronę. Do środka każdego tosta nałóż po pół łyżeczki masła. Wbij
jajko/jajka przepiórcze do miseczki (na każdą kromkę osobno). Przelej na patelnię w miejsce serduszka w kromce. Posól, posyp leciutko posiekanym szczypiorkiem i podsmaż na
małym ogniu na patelni przykrytej pokrywką. Poczekaj aż jajko się zetnie z wierzchu i ściągnij z patelni. Podawaj z sałatką ze świeżych warzyw, albo tak jak ja po prostu z roszponką i pomidorkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz