czwartek, 23 stycznia 2020

Spaghetti z krewetkami i chorizo

Spaghetti z krewetkami i chorizo to jedno z prostszych dań jakie przygotowałam. Można powiedzieć, że jest to taki fast food, ale oprócz szybkiego przygotowania z fast foodem nie ma nic wspólnego. Taki makaron jest nie tylko szybki, ale przede wszystkim niezwykle aromatyczny i smaczny. Połączenie krewetek i kiełbasy chorizo może wydawać się zaskakujące, jest jednak naprawdę pyszne. Chorizo swoim aromatem wspaniale wzbogaca smak krewetek. Według mnie warto do tego przepisu użyć pikantniejszej wersji chorizo. 



Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 5 minut
Całkowity czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:
200 g makaronu spaghetti
20 szt krewetek Black Tiger
100 g chorizo spicy
3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
1/2 cebuli
1-2 ząbki czosnku
10 szt. oliwek zielonych
6 suszonych pomidorów z zalewy
masło
4 świeże listki bazylii
sól
pieprz
bazylia
tymianek



Na suchej patelni smażymy pokrojoną w paski kiełbasę chorizo, aby wytopił się z niej tłuszcz. Na drugiej patelni na oleju z suszonych pomidorów smażymy pokrojony w kostkę marynowany czosnek, cebulę, dodajemy tymianek, a następnie krewetki, zielone oliwki, suszone pomidory, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy masło, chorizo, bazylię oraz spaghetti. Przygotowane spaghetti z krewetkami i chorizo podajemy dekorując świeżą bazylią.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz