Dzisiaj mam dla Was błyskawiczny obiad. Większość z Was pewnie wymyślając posiłki na cały tydzień bierze pod uwagę czas przygotowania oraz łatwość dostępnych produktów, a przy tym wszystkim dania muszą być smaczne i zdrowe. Tak więc dzisiaj mam propozycję z mrożonych warzyw. Tak w mojej zamrażarce zawsze znajdziesz mrożone owoce i warzywa. Zapas mrożonek wyniosłam z domu rodzinnego. To właśnie moja mama mnie nauczyła, że dobrze jest mieć zamrożone owoce i warzywa przez cały rok. Takie zabezpieczenie pozwala bardzo szybko przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek, nawet w razie wizyty niespodziewanych gości. To co właściwie dzisiaj Wam chce polecić.? Warzywa z patelni ze słonecznikiem z włoską nutą, a do tego jajko sadzone. Proste danie, a jakie smaczne :)
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
pół opakowania ulubionych warzyw na patelnię (u mnie tym razem włoskie)
4 jajka
obrane pestki słonecznika
szczypta vegety
szczypta pieprzu
szczypta przyprawy włoskiej
szczypta słodkiej papryki
1/2 ząbka czosnku
łyżka masła
Na patelni rozgrzać masło i wsypać warzywa na patelnię. Pestki słonecznika uprażyć na oddzielnej patelni i odłożyć na później. Po 6 minutach smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażymy chwilę. Posypujemy vegetą, pieprzem, przyprawą włoską oraz papryką. Dokładnie mieszamy. W międzyczasie przygotować jajka sadzone. Doprawić wg uznania (ja np. lubię z vegetą, bazylią i oregano). Przełożyć na talerze. Warzywa posypać uprażonym wcześniej słonecznikiem.
Smacznego!
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz