poniedziałek, 30 grudnia 2019

Sticks a'la pizza

Cześć wszystkim.! Mam dla Was kolejny pomysł na sylwestrową przekąskę :) Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i serem :) albo jak wolicie stics a’la pizza. Przepis jest bardzo prosty i uwierzcie mi każdy będzie wstanie je zrobić.


Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15-20 minut
Całkowity czas przygotowania: 25-30 minut

Ilość porcji: 8 szt paluchów

Składniki:
opak. ciasta francuskiego
ketchup 
starta mozzarella
plasterki szynki
ulubione zioła (bazylia, oregano, …) 

Ciasto francuskie podzielić na dwa równe "kwadraty". Jedną część posmarować ketchupem, posypać startym serem mozzarella, a na wierzch posypać pokrojoną w paski szynką. Dodać ulubione zioła. Na koniec znowu dodać odrobinę ketchupu i przykryć drugą częścią ciasta. Brzegi lekko można ścisnąć. Podzielić na mniejsze paski, a następnie skręcić i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. na około 15-20 minut. Smacznego kochani! Udanej zabawy sylwestrowej.

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz