Cześć wszystkim.! Mam dla Was kolejny pomysł na sylwestrową przekąskę :) Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i serem :) albo jak wolicie stics a’la pizza. Przepis jest bardzo prosty i uwierzcie mi każdy będzie wstanie je zrobić.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15-20 minut
Całkowity czas przygotowania: 25-30 minut
Ilość porcji: 8 szt paluchów
Składniki:
opak. ciasta francuskiego
ketchup
starta mozzarella
plasterki szynki
ulubione zioła (bazylia, oregano, …)
Ciasto francuskie podzielić na dwa równe "kwadraty". Jedną część posmarować ketchupem, posypać startym serem mozzarella, a na wierzch posypać pokrojoną w paski szynką. Dodać ulubione zioła. Na koniec znowu dodać odrobinę ketchupu i przykryć drugą częścią ciasta. Brzegi lekko można ścisnąć. Podzielić na mniejsze paski, a następnie skręcić i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. na około 15-20 minut. Smacznego kochani! Udanej zabawy sylwestrowej.
Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz