Szukacie pomysłu na pyszne i efektowne śniadanie, a może kolację? Bardzo dobrze trafiliście. Dzisiaj mam dla Was przepisik na jajecznicę, ale w wersji naleśnikowej z dodatkiem ziół, sera żółtego i szynki podsmażanej, ale równie dobrze sprawdzi się tutaj boczek mocno wysmażony.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 20 minut
Całkowity czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
6 jajek
4 łyżki wody
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
1/2 łyżeczki suszonego oregano
szczypta vegety
szczypta pieprzu
3 plasterki szynki (lub kawałek boczku)
3 plasterki sera żółtego
odrobina masła
Szynkę (bądź boczek) i ser pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masełko, a następnie podsmażyć chwilkę szynkę (bądź boczek). Jajka wbić do miski, dodać pozostałe składniki za wyjątkiem masła i roztrzepać. Na małym ogniu rozgrzać patelnię i rozpuścić na niej masło. Na patelnię wlewamy chochelkę masy z jajek i rozprowadzamy na całej patelni, gdy jajka się zetną, obracamy na drugą stronę na kilka sekund. Zdejmujemy i przygotowujemy kolejnego naleśnika jajecznego i tak, aż skończy się masa. Podajemy z kromką pieczywa i ulubioną surówką (ja podałam z pomidorkami cherry)
Smacznego kochani!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz