niedziela, 29 września 2019

Jajecznica na maśle

Dzisiaj zapraszam wszystkich na przepis na wspaniałą jajecznicę, czyli jajecznicę na maśle. Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jedni lubią przygotować ją z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem. Myślicie pewnie, że każde dziecko potrafi zrobić jajecznicę, ale czy potrafi przyrządzić jajecznicę idealną? Taką jajecznicę najbardziej lubi mój mąż, delikatną, niezbyt ściętą. Do jajecznicy idealnie pasuję świeżutka kromka, miękka, pszenna i delikatna. 


Czas przygotowania: ok. 5 minut
Czas smażenia: ok. 10 minut
Całkowity czas przygotowania: ok. 15 minut

Ilość porcji: 1

Składniki:
łyżka masła
3 jajka
szczypta soli
szczypta vegety
kromki chleba

Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Gdy stanie się płynne, wbić bezpośrednio trzy jajka. Delikatnie i bardzo wolno mieszać. Doprawić solą i vegetą. Gdy jajka zaczną się ścinać smażyć jeszcze przez chwilkę. Przełożyć na talerz i jajecznica gotowa!

Smacznego kochani 😊😊 !

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz