czwartek, 7 maja 2020

Kanapki z kie艂kami i jajkiem przepi贸rczym

Dzie艅 doberek kochani 馃槉 Wyspani? Ja ju偶 dzisiaj na nogach od 5.40 - mega si臋 nie wyspa艂am, ale lepiej rano wsta膰 i szybciej wr贸ci膰 z pracy do domku i mie膰 wi臋cej czasu dla siebie ni偶 ca艂y dzie艅 p贸藕niej w pracy sp臋dzi膰 馃構 A na 艣niadanko polecam dzisiaj przepyszne kanapki z kie艂kami i jajkiem przepi贸rczym 馃槏 naprawd臋 smakuj膮 meeega!


Czas przygotowania: 10 minut

Ilo艣膰 porcji: 2 kromki

Sk艂adniki:
2 kromki pieczywa (u mnie ciemnego)
dowolne kie艂ki (u mnie z rzodkiewki)
2 jajka przepi贸rcze
rzodkiewka
mas艂o lub serek 艣mietankowy
s贸l
szczypiorek

Jajka przepi贸rcze gotujemy na twardo (3-4 minuty od zagotowania si臋 wody), studzimy i ostro偶nie obieramy. Kromki chleba smarujemy mas艂em lub serkiem 艣mietankowym, na to dodajemy kie艂ki, jajka oraz rzodkiewk臋 pokrojone na plasterki. Jajka lekko solimy z wierzchu i wszystko posypujemy szczypiorkiem - pyyycha po prostu!

Smacznego!

Zapraszam do 艣ledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 馃槍馃槉

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz