wtorek, 6 października 2020

Pierogi z malinami i białą czekoladą

Dzień doberek kochani! Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne pierożki z malinami i białą czekoladą. Są pyszne, ale ostrzegam słodkie. Ale od czasu do czasu można się dosłodzić :) osobiście pierwszy raz jadłam takie pierożki, ale na pewno nie ostatni. Polecam każdemu kto lubi słodkości. A teraz zdradźcie mi jakie są wasze ulubione pierożki?


Czas przygotowania: 25 minut
Czas przyrządzania: 30 minut
Całkowity czas przygotowania: 55 minut

Ilość porcji: 2-3 

Składniki na ciasto:
250 g mąki
140 ml ciepłej wody

Składniki na nadzienie:
250 g malin
tabliczka białej czekolady

Dodatkowo:
miód z malinami (polecam ten z @pasieki_sadowskich )


Na stolnicy przesiać mąkę, partiami wlewać ciepłą wodę i zagniatać elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odczekać jakieś 15 minut. Następnie rozwałkować ciasto i szklanką wykrawać krążki. W krążki nakładać po jednej malinie i pół kostki czekolady. W garnku zagotować wodę (ok. 2 l) z łyżeczką soli. Na gotującą się wodę wrzucać pierogi i gotować do momentu wypłynięcia. Następnie łyżką cedzakową wybierać i nakładać na talerze. Tak przygotowane pierogi można podawać z jogurtem, śmietaną, albo polane miodem z malinami jak w moim przypadku :)

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz