wtorek, 28 lipca 2020

Makaron ryżowy z kimchi, fasolką szparagową i kurczakiem

Dzień doberek kochani! Dzisiaj mam dla Was pyszny przepis na makaron ryżowy z kimchi, fasolką szparagową i kurczakiem, który na pewno będzie smakował fanowi kuchni azjatyckiej, jak również wszystkim tym, którzy lubią pikantne smaki. Zrobiony na bazie makaronu ryżowego z algami i kimchi (ostatnio do kupienia było w biedronce). Polecam Wam z czystym sumieniem 😊


Czas przygotowania: 15 minut
Czas przyrządzania: 30 minut
Całkowity czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 2-3

Składniki:
100 g makaronu ryżowego z dodatkiem alg morskich Asia Flavours
1 puszka kimchi Asia Flavours (użyłam stir-fried)
1 garść fasolki szparagowej
150-200 g piersi z kurczaka
3 łyżki sosu sojowego
1/2 cebuli
szczypta sezamu

.
Kurczaka kroimy w małą kostkę. Wkładamy do miski, zalewamy sosem sojowym, mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej kilka godzin przed robieniem obiadu). Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę drobno siekamy. Wrzucamy kimchi na patelnię wraz z cebulą i zamarynowanym kurczakiem. Podsmażamy. Dodajemy ugotowaną fasolkę. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron mieszamy z podsmażoną mieszanką. Całość posypujemy sezamem.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz