piątek, 19 czerwca 2020

Wrapy z bakłażanem i hummusem

Dzień doberek kochani! Dzisiaj mam dla Was pyszne wrapy z bakłażanem i hummusem. Bakłażan świetnie współgra z hummusem, świeżymi warzywami i mozzarellą, tworząc idealnie letnie danie. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdźcie koniecznie sami :)


Czas przygotowania: 10 minut


Ilość porcji: 2


Składniki:
2 tortille
hummus klasyczny
1/2 średniego bakłażana
1 pomidor
kulka mozzarelli
roszponka
sól
ocet balsamiczny
suszona bazylia


Na patelni grillowej polanej oliwą usmażyć plastry bakłażana (pokrojonego wzdłuż), wcześniej lekko oprószonego solą. Tortille posmarować hummusem, posypać roszponką, ułożyć bakłażana, pomidora pokrojonego w plasterki oraz kilka plasterków mozzarelli. Spryskać octem balsamicznym, posypać bazylią i zwinąć, zawijając uprzednio dolny brzeg, aby nadzienie nie wypadało.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz