niedziela, 28 czerwca 2020

Ryba pieczona na warzywach

Dzień doberek kochani! Dzisiaj wlatuje na profil przepis na rybę pieczoną na warzywach. Jest to pomysł na prawdziwą ucztę. To takie danie dwa w jednym, ponieważ ryba pieczona jest razem z warzywami, które są idealnym dodatkiem. Nic więcej już nie potrzeba :) Tuż przed pieczeniem ryba została skropiona sokiem z cytryny i posypana koperkiem, co dodało jej wyjątkowego smaku i aromatu. Ryba pieczona na warzywach to przepyszny obiad, który zachwyci całą Twoją rodzinę :)


Czas przygotowania: 15 minut
Czas przyrządzania: 35-45 minut
Całkowity czas przygotowania: 50 minut - 1 godzina

Ilość porcji: 1

Składniki:
ulubiona ryba
1/3 cukinii
marchewka
1/3 papryki
1/3 cebuli
sok z 1 cytryny 
1 łyżka oleju 
1 łyżeczka przyprawy do ryby z koperkiem
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka ziół prowansalskich


Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Paprykę oraz cukinię pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim marchewkę, paprykę, cukinię i cebulę. Dopraw ziołami prowansalskimi. Smaż 3-4 minuty, często mieszając. Rybę umyj i osusz. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą do ryby. Do formy przełóż warzywa i dopraw lekko solą. Na warzywach ułóż rybę. Skrop sokiem z cytryny. Formę wstaw do piekarnika i piecz 30-40 minut. Podawaj samą z warzywami lub z dodatkiem ziemniaczków.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz