wtorek, 4 lutego 2020

Makaron z chorizo, orzechami i szpinakiem

Hej hej. Znowu wpadam do Was z przepisem jednogarkowym można powiedzieć (nie licząc ugotowania makaronu). Dzisiaj mam dla Was makaron z hiszpańską kiełbasą chorizo, orzechami włoskimi, cukinią i szpinakiem. Proste połączenie, ale za to jakie dobre. Może ktoś z Was się skusi? Serdecznie polecam, szczególnie, że przygotowanie zajmie nie więcej niż 30 minut.


Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 10 minut
Całkowity czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 2-3

Składniki:
200 g makaronu
100-150 g chorizo
150 g szpinaku
100-150 g cukinii
1/2 cebuli
ząbek czosnku
6-7 połówek orzechów włoskich
0,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
olej
pieprz


Makaron ugotuj al dente. Chorizo pokrój na plasterki albo pół plasterki. Cukinię pokrój wzdłuż na pół, a następnie na cienkie plasterki. Posiekaj cebulę i czosnek. Orzechy możesz lekko posiekać nożem.Na patelni rozgrzej olej, dodaj chorizo, cebulę i czosnek, podsmaż przez 2-3 minuty. Dołóż orzechy i cukinię i znów podsmażaj przez kolejną minutę. Wrzuć szpinak i wymieszaj. Ugotowany makaron przełóż na patelnię, połącz z sosem i natką, przypraw pieprzem.

Smacznego!

Zapraszam do śledzenia mnie na instagramie Malinova Kuchnia 😌😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz